Zhyttia

Zhyttia is een christelijke liefdadigheidsinstelling, die onder Joodse mensen werkt. Ze helpt hen niet alleen in materieel opzicht, maar brengt ook het Woord van God. De stichting is opgericht door Rita, een gelovige vrouw met grote liefde voor het Joodse volk. Vanuit een relatie is er opening gekomen om te spreken over het plan van God met Zijn volk.
Elke woensdagmiddag en vrijdag (sabbat) middag is er een bijeenkomst in het kantoor van Zhyttia. Er wordt dan verteld uit het Oude en Nieuwe Testament, aan Joodse mensen die het Woord van God vaak helemaal niet kennen, na zoveel jaar atheïsme. Er worden op zulke bijeenkomsten ook Hebreeuwse liederen gezongen en er wordt gebeden. Daarna is er altijd een gezellig samenzijn.

Via Zhyttia sponsoren we inmiddels een groot aantal Joodse gezinnen in de provincie Transkarpatie.
Daarnaast ondersteunen we de medewerkers financieel. Zhyttia werkt namelijk met vier vrijwilligers, drie werken fulltime voor Zhyttia, één werkt vier dagen voor Zhyttia. Omdat deze personen geen andere baan hebben en dus geen inkomen hebben, ondersteunt stichting Roechama hen gedeeltelijk. Bovendien wordt de huur van de kantoor/samenkomstruimte door Roechama betaald.