Shalom lieve vrienden,

Zoals we allemaal weten bevindt Oekraïne zich momenteel in een heel spannende situatie. We horen van onze contactpersonen, dat ook ‘onze’ mensen zich grote zorgen maken.
Zo kregen we vanmorgen (15-2, red.) onderstaand bericht van onze contactpersoon in Uzgorod:

Сегодня в Украине объявили день молитвы за страну за мир и единство, за защиту и безопасность!!! ???????
Многие люди очень, очень переживают за нестабильную ситуацию вокруг Украины. Господи спаси и сохрани! ?
Vertaling:
Vandaag heeft Oekraïne een dag van gebed afgekondigd voor het land voor vrede en eenheid, voor bescherming en veiligheid!!! ???????
Veel mensen zijn heel, heel erg bezorgd vanwege de instabiele situatie rond Oekraïne. Heere, red en bescherm! ?

Maandagmiddag kregen we onderstaande brief van de directeur van Chesed Chmelnitski, die tegenwoordig ook directeur is van Chesed in de provincies Lvov, Rovno, en Transkarpatië.
In verband met de huidige situatie in Oekraïne en de paniek die is ontstaan ​​onder de Joodse mensen van onze stichting, vragen wij u na te denken over liefdadigheidshulp in de vorm van het verstrekken van houdbare noodrantsoenen. We denken aan een hoeveelheid van 1000 stuks. Deze pakketten willen we klaarmaken voor uitgifte in geval van een eventuele crisissituatie. We moeten deze pakketten kopen en samenstellen voordat de levensmiddelen gehamsterd gaan worden. Op die manier kunnen we voorkomen dat onze Joodse mensen in gevaar komen. Als u de mogelijkheid heeft ons hiermee te helpen, zullen we u grenzeloos dankbaar zijn. Met hoogachting, Chesed Besht
In de brief wordt verder uitgelegd waaruit het noodrantsoen gaat bestaan en wat het bij elkaar kost. Dat kunt u hier lezen.
Met de huidige koers van de grivna komt de prijs van een pakket neer op € 25,-