Op dit moment zitten we in Oekraïne. We bezoeken gezinnen en brengen humanitaire hulp. Maar ook brachten we Sergey, die 3 maanden in Nederland was geweest, terug naar Vinnytsa. Twee dagen later werden we gebeld dat er raketten op Vinnytsa waren neergekomen, met als gevolg 25 doden en 90 gewonden. Het was niet vlakbij Sergey en hij was gelukkig niet in paniek.
Vanuit Vinnitsa nemen we op de terugweg de moeder van een drieling die al in Nederland is mee. Zij is na de aanslag erg nerveus.
Een ander sponsorgezin, wat we juist bezocht hadden, belde om te vertellen dat ze nu echt aliyah gaan maken. Deze aanval gaf de doorslag. Alles is al in gang gezet.
Het luchtalarm gaat regelmatig af en dat maakt mensen nerveus. Ook kinderen huilen veel; ze voelen de angst en de spanning van de ouders. We hoorden van onze contactpersoon dat de schuilkelder voor haar te ver is. Ze gaan daarom steeds bidden als het luchtalarm afgaat. Ook ’s nachts, zelfs familie in het buitenland bidt mee.

Naast alle zorgen vanwege de raketaanvallen, zijn er ook zorgen hoe te overleven. Prijzen zijn echt enorm gestegen. Van voedsel, van medicijnen, van gas; van alles eigenlijk. Ook zijn mensen bang dat het gas onbetaalbaar gaat worden of helemaal niet meer te krijgen is. Heel veel mensen hebben om die reden al om haardhout gevraagd. Ook dat is in prijs gestegen, maar in de herfst zal het nog veel duurder zijn.
Onze nieuwe actie is daarom: mensen voorzien van haardhout.
Willen jullie hieraan bijdragen? Vermeld dan: actie haardhout.


Ontvangen haardhout


Afscheid van Sergey nadat hij de afgelopen maanden in Nederland bij ons verbleef


Natan laat zien wat hij meeneemt naar de schuilkelder bij luchtalarm


Ons team bij Chesed Rovno