Adoptiepersonen

Voor onderstaande Joodse personen zoeken we nog sponsors. Als u een persoon wil sponsoren kunt u dit doorgeven aan ons door een email met uw adresgegevens te sturen naar info@roechama.nl 
Wij sturen u dan een machtigingskaart en informatie over de persoon toe.

Polina - Haar vader komt uit gezin van 16 kinderen. Op haar vader na in de oorlog allemaal doodgeschoten, haar opa levend begraven. Nooit getrouwd geweest, heeft alleen een zus. Pensioen 1700,51 grivna =53 euro Jeliek - Ouders overleefden de oorlog. Getrouwd geweest, maar gescheiden. Heeft één zoon, die hem heel weinig bezoekt. Heeft verder alleen een broer in Israel. Loopt met stok, komt weinig buiten.

Michael (1985), Al voorzien van een sponsor Heeft helemaal geen familie. Heeft psychisch-neurologische ziekte, waardoor niemand hem in dienst wil nemen. Sinds 1 februari mag Chesed hem niet meer helpen vanwege nieuwe criteria, terwijl hij echt hulp nodig heeft. 

Margarita - Al voorzien van een sponsor- Ouders overleden, nooit getrouwd geweest. Heeft helemaal geen familie en nabijen. Woont in eenkamerflat, zonder badkamer en alleen koud water. Haar pensioen bedraagt 1420 grivna = 44,40 euro. Hier kan ze niet van leven, is heel blij als er een sponsor gevonden wordt.

Moeder Natalja en dochter Alexandra - Al voorzien van een sponsor Man is overleden. Natalja arbeidsongeschikt vanwege slecht gezichtsvermogen. Alexandra brak ooit sleutelbeen en kreeg botinfectie; ook arbeidsongeschikt. Hebben helemaal geen familie.

Marina woont met haar man, twee zoontjes en haar moeder. Man heeft geen vaste baan, waardoor ze leven van een heel klein inkomen. Ze wonen in een eenvoudig huis op het platteland, maar veel geld gaat daar op aan stookkosten en andere vaste lasten.

Jekaterina - Heeft dochter en twee kleindochters. Ook heeft ze nog een broer in Israel; verder geen familie. Woont in klein, oud huisje; het is er vochtig en koud. Ze haalt water uit de put en stookt met hout. 

Berta - Haar opa en oma zijn al in het begin van de oorlog doodgeschoten. Haar moeder zat in getto, maar overleefde de oorlog. Berta woont met haar man en heeft een zoon die met gezin in Duitsland woont. Pensioen van Berta is 1520 grivna = 47,50 euro, van haar man 1373 grivna = 42,90 euro 

Tsjarna - Weduwe, heeft twee zonen; oudste getrouwd en heeft één kind. De jongste zit in de gevangenis en zijn vrouw heeft hem verlaten. Ze heeft verder geen familie. Haar pensioen bedraagt 1373 grivna = 42,90 euro. Daarvan moet ze ook nog eten kopen voor haar zoon in de gevangenis. Leonied Al voorzien van een sponsor woont met zijn vrouw in een eenkamerflat. Hij was betrokken bij de Tsjernobilramp. Door de radioactieve straling heeft hij diverse ziektes opgelopen. Hij heeft veel medicijnen nodig, maar die kan hij niet meer betalen van zijn kleine pensioen. Hij is een optimistische man.

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl