Adoptiepersonen

Voor onderstaande Joodse personen zoeken we nog sponsors. Als u een persoon wil sponsoren kunt u dit doorgeven aan ons door een email met uw adresgegevens te sturen naar info@roechama.nl 
Wij sturen u dan een machtigingskaart en informatie over de persoon toe.

Galina-  Geboren met een hersenbeschadiging. Is verstandelijk wel goed, maar kan niet zelfstandig lopen. Ze valt ook snel. Ze woont met haar zus samen, die ook altijd met haar mee gaat. Heeft wel een baan gehad, maar is nu met pensioen.  Jeliek Al voorzien van een sponsor -Ouders overleefden de oorlog. Getrouwd geweest, maar gescheiden. Heeft één zoon, die hem heel weinig bezoekt. Heeft verder alleen een broer in Israel. Loopt met stok, komt weinig buiten.

Natalja heeft twee zonen, geen man. Eén zoon heeft dodelijk ongeluk veroorzaakt en zit in gevangenis. Andere zoon kan haar ook niet helpen. Ze brengt van haar weinige inkomsten nog eten naar de gevangenis.

Vasili en Loedmila- haar hele familie in oorlog uitgemoord. Hebben een zoon, die door ongeval epilepsie heeft. Veel medicijnen nodig. Hebben beiden een pensioen van 1370 grivna = 44 euro.

Lyvia - Al voorzien van een sponsor- man heeft haar verlaten, ze voedt haar dochter alleen op; de vader draagt ook financieel niet bij. Lyvia werkt in het ziekenhuis, maakt veel uren, maar haar loon is slechts 100 euro per maand. 

Oksanna en zoon Vladislav - haar man overleed in 2011. Woont met haar zoon bij haar moeder, waar ook haar zus met haar zoon en haar broer met een dochter woont. Met 7 personen wonen ze in een driekamerflat. Wonen in Wit-Rusland

Loedmila - Al voorzien van een sponsor- Geboren in 1943. Nooit getrouwd geweest; ook geen kinderen dus. Had alleen tweelingbroer, maar die is 4 jaar geleden overleden. Haar pensioen bedraagt 1990 grivna, ongeveer 65 euro. Heeft veel medicijnen nodig.

Noesja - Geboren in 1940, in hun dorp was een getto. Haar vader kwam om. Zij zelf als klein kind naar de Krim geevacueerd. In 1961 is ze getrouwd. Helaas overleed haar man al in 1977. Ze moest haar twee kinderen alleen opvoeden en ook werken. Dat was heel zwaar. Nu met pensioen.

Tsjarna - Weduwe, heeft twee zonen; oudste getrouwd en heeft één kind. De jongste zit in de gevangenis en zijn vrouw heeft hem verlaten. Ze heeft verder geen familie. Haar pensioen bedraagt 1373 grivna = 42,90 euro. Daarvan moet ze ook nog eten kopen voor haar zoon in de gevangenis. Moeder Irina en zoon Kornel - Al voorzien van een sponsor- Zoon was getrouwd en naar israel gegaan om daar toekomst op te bouwen en dan zijn vrouw over te laten komen. Toen hij terugkwam, had zijn vrouw een ander. Psychisch helemaal ingestort.

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl