Adoptiepersonen

Voor onderstaande Joodse personen zoeken we nog sponsors. Als u een persoon wil sponsoren kunt u dit doorgeven aan ons door een email met uw adresgegevens te sturen naar info@roechama.nl 
Wij sturen u dan een machtigingskaart en informatie over de persoon toe.

Michael (1985), heeft helemaal geen familie. Heeft psychisch-neurologische ziekte, waardoor niemand hem in dienst wil nemen. Sinds 1 februari mag Chesed hem niet meer helpen vanwege nieuwe criteria, terwijl hij echt hulp nodig heeft. 

Zjenja, Wit-Rusland.Heeft Joodse moeder. Is getrouwd en heeft één zoon. Leeft van invalidenpensioen van 90 euro per maand. 

Moeder Ira en dochter Tina.  Ira is gescheiden. Tina's vader heeft geen vaste baan en is alcoholverslaafd, net als zijn moeder.  Ira werkt en heeft een minimaal inkomen.Maar daardoor zit Tina vaak bij haar vader en oma, wat een slechte invloed op haar heeft.

Marina woont met haar man, twee zoontjes en haar moeder. Man heeft geen vaste baan, waardoor ze leven van een heel klein inkomen. Ze wonen in een eenvoudig huis op het platteland, maar veel geld gaat daar op aan stookkosten en andere vaste lasten.

Rozalia-  Al voorzien in een sponsor Zieke, maar ook angstige vrouw. Komt niet buiten. Heeft geen warm water, kookt op eenpits electrisch plaatje. Slaapt op bed zonder matras. Heeft heel klein pensioen, waardoor ze na aftrek van gas, water en licht niet voldoende eten kan kopen.

Svetlana met haar drie zoontje, haar man heeft het gezin verlaten. Al voorzien in een sponsor. Ze woont in één kamer van een driekamerflat. In de andere kamers wonen haar moeder en oma; en haar zus met man en kinderen.

Raisa (weduwe) en dochter Irina. Irina is gehandicapt. Vader heeft na geboorte gezin in de steek gelaten,toen hij zag dat zijn dochtertje gehandicapt was. Hebben helemaal geen familie in Oekraine. Leonied woont met zijn vrouw in een eenkamerflat. Hij was betrokken bij de Tsjernobilramp. Door de radioactieve straling heeft hij diverse ziektes opgelopen. Hij heeft veel medicijnen nodig, maar die kan hij niet meer betalen van zijn kleine pensioen. Hij is een optimistische man.

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl