Adoptiepersonen

Voor onderstaande Joodse personen zoeken we nog sponsors. Als u een persoon wil sponsoren kunt u dit doorgeven aan ons door een email met uw adresgegevens te sturen naar info@roechama.nl 
Wij sturen u dan een machtigingskaart en informatie over de persoon toe.

 

Galina-  Geboren met een hersenbeschadiging. Is verstandelijk wel goed, maar kan niet zelfstandig lopen. Ze valt ook snel. Ze woont met haar zus samen, die ook altijd met haar mee gaat. Heeft
wel een baan gehad, maar is nu met pensioen. 

Anna- Al voorzien van een sponsor- Ouders zijn gescheiden, vader kijkt nauwelijks naar Anna om. Anna brak haar arm, ze heeft diverse operaties ondergaan. Gaat na de vakantie naar school. Omdat Anna nog steeds behandelingen nodig heeft voor haar arm en ook school geld gaat kosten, heeft Chesed om een sponsor voor haar gevraagd.

Natalja Voorzien van een sponsorheeft twee zonen, geen man. Eén zoon heeft dodelijk ongeluk veroorzaakt en zit in gevangenis. Andere zoon kan haar ook niet helpen. Ze brengt van haar weinige inkomsten nog eten naar de gevangenis.

Vasili en Loedmila- haar hele familie in oorlog uitgemoord. Hebben een zoon, die door ongeval epilepsie heeft. Veel medicijnen nodig. Hebben beiden een pensioen van 1370 grivna = 44 euro.

 

Mosje -  Heeft Parkinson en kan moeilijk meer lopen. Zijn vrouw zorgt voor hem, want hij kan niet alleen gelaten worden. Heeft dure medicijnen en incontinentiemateriaal nodig. Daar is echter nauwelijks geld voor. Vandaar dat Chesed om een sponsor voor dit gezin vraagt.

Oksanna en zoon Vladislav - al voorzien van een sponsor- haar man overleed in 2011. Woont met haar zoon bij haar moeder, waar ook haar zus met haar zoon en haar broer met een dochter woont. Met 7 personen wonen ze in een driekamerflat. Wonen in Wit-Rusland

 

 

Loedmila - Al voorzien van een sponsor- Geboren in 1943. Nooit getrouwd geweest; ook geen kinderen dus. Had alleen tweelingbroer, maar die is 4 jaar geleden overleden. Haar pensioen bedraagt 1990 grivna, ongeveer 65 euro. Heeft veel medicijnen nodig.

Noesja - Al voorzien van een sponsor- geboren in 1940, in hun dorp was een getto. Haar vader kwam om. Zij zelf als klein kind naar de Krim geevacueerd. In 1961 is ze getrouwd. Helaas overleed haar man al in 1977. Ze moest haar twee kinderen alleen opvoeden en ook werken. Dat was heel zwaar. Nu met pensioen.

 
Tsjarna - Al voorzien van een sponsor Weduwe, heeft twee zonen; oudste getrouwd en heeft één kind. De jongste zit in de gevangenis en zijn vrouw heeft hem verlaten. Ze heeft verder geen familie. Haar pensioen bedraagt 1373 grivna = 42,90 euro. Daarvan moet ze ook nog eten kopen voor haar zoon in de gevangenis. Moeder Irina en zoon Kornel - Al voorzien van een sponsor- Zoon was getrouwd en naar israel gegaan om daar toekomst op te bouwen en dan zijn vrouw over te laten komen. Toen hij terugkwam, had zijn vrouw een ander. Psychisch helemaal ingestort.

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl