Chesed Besht

In de zomer van 2014 zijn een zo'n 30 medewerkers van Chesed Besht in Nederland geweest op uitnodiging van Roechama.
Zie onderstaande video voor een impressie van deze reis.De Chesed- afdeling in Chmelnitski en Ternopil heet Chesed Besht. Deze naam Besht is gevormd van de eerste letter van de naam van rabbijn Baal Shem Tov. Deze rabbijn, die de oprichter van het chassidisme is, leefde in de provincie Chmelnitski en is daar ook begraven. Via Chesed Besht sponsoren we gezinnen in Chmelnitski, Kamenets Podolski, Ternopil en in wat kleinere plaasten.

Daarnaast hebben we in deze provincies financieel bijgedragen aan diverse projecten, zoals de verbouwing van samenkomstruimte in Chmelnitski en de beveiligingsinstallatie in het kantoor in Ternopil. Ook hebben we in deze provincie nog lopende projecten, zoals het voedselprogramma en de steun aan Galina ( zie hiervoor: projecten)

Van 27 augustus tot 1 september was Chesed Besht op uitnodiging van Stichting Roechama te gast in Nederland. De groep van 33 personen, waaronder vier directeuren van Chesed en enkelen van Joint, verbleven in gastgezinnen. We hadden Chesed Besht uitgenodigd ter gelegenheid van hun 15-jarig bestaan. De groep beleefde een onvergetelijke tijd in Nederland. Het filmpje geeft een impressie van het bezoek. 


Dit bord hangt bij Chesed Besht en toont de waardering voor de samenwerking met Roechama

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl