Voor onderstaande Joodse personen zoeken we nog sponsors. Als u een persoon wil sponsoren kunt u dit doorgeven aan ons door een email met uw adresgegevens te sturen naar info@roechama.nl 
Wij sturen u dan een machtigingskaart en informatie over de persoon toe.

Heeft altijd voor haar opa en oma gezorgd, die nu beiden zijn overleden. Is vrijgezel, heeft geen goede gezondheid. Werkt daarom maar voor 33 procent, op kinderdagverblijf. Leeft van ongeveer 48 euro per maand.

Nooit getrouwd geweest, woont samen met haar zus, die wel getrouwd was. Ze hebben op een wonderlijke manier de oorlog overleefd. Voor Maya zoeken we nog een halve sponsor. 

Sveta - weduwe, heeft drie volwassen kinderen, maar die kunnen haar niet helpen. Ze werkt voor Chesed Minsk, maar heeft een klein loon. Niet voldoende om van te leven.

Vrouw van Vladimir is 4 jaar geleden overleden. Hij was door de week altijd weg voor zijn werk, maar blijft nu voor zijn dochtertje (van 9 jaar) thuis. Hij kan geen vast werk vinden, dus ook materieel zwaar.

Valery heeft twee infarcten gehad; hij kan niet werken. Er is veel geld nodig voor medicijnen en vaste lasten.

Ita

Al voorzien van een sponsor - Familieleden van haar vader allen omgekomen in concentratiekamp in Transnistrie. Ze heeft dochter in Israel.

Hebben drie kinderen, verwachten hun vierde. Wonen in driekamerflat, één kamer voor hun (schoon)ouders, één slaapkamer voor hun vijven, één kamer om te leven en spelen. Grisha heeft geen vast werk, af en toe wat inkomsten. 

Al voorzien van een sponsor Jong gezin; vader, moeder en dochtertje van bijna 4 jaar. Wonen in huis met invalide opa. Water halen ze uit de put, ze stoken op hout en hebben een gasfles om te koken. De enige voorziening in dit oude huis is elektriciteit. Vader heeft geen vaste baan, moeder zorgt voor opa, de vader van haar man.

Kan heel slecht zien. Woont op 5e verdieping, zonder lift. Komt daardoor weinig buiten, want ze heeft zere benen. Pensioen bedraagt nog geen 60 euro.

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl