Voor onderstaande Joodse personen zoeken we nog sponsors. Als u een persoon wil sponsoren kunt u dit doorgeven aan ons door een email met uw adresgegevens te sturen naar info@roechama.nl 
Wij sturen u dan een machtigingskaart en informatie over de persoon toe.

Eenzame Joodse vrouw. Nooit getrouwd geweest; heeft dus ook geen kinderen. Leeft van een klein pensioen.

Ouders gescheiden. Opgevoed door haar vader, die overlevende is van de holocaust. Ze heeft de incicatie 'invalide van de tweede groep'. Woont met oude, zieke vader en haar volwassen dochter.

Al voorzien van een sponsor - weduwe, heeft drie volwassen kinderen, maar die kunnen haar niet helpen. Ze werkt voor Chesed Minsk, maar heeft een klein loon. Niet voldoende om van te leven.

Davids grootouders van vaders zijde werden gelijk aan begin van de oorlog al doodgeschoten. David en Marina hebben geen kinderen. Ze leven van een minimale uitkering.

Man was heel slecht voor haar en heeft gezin in de steek gelaten. Vanwege alles wat ze meegemaakt heeft, heeft ze een 'invalidenindicatie', zoals dat in Wit-Rusland heet. Ze leeft van een minimale uitkering en heeft schulden. Haar opa heeft als enige van zijn gezin het getto overleefd.

Michail

Heeft de indicatie 'invalide van de tweede groep'. Heeft geen werk. Zijn vrouw heeft altijd voor haar zieke moeder gezorgd en kan nu ook geen werk meer vinden.

Al voorzien van een sponsor- heeft invalidenindicatie vanwege astmatische bronchitus en problemen met zijn luchtwegen. Dit gezin leeft van een minimaal invalidenpensioen van nog geen 50 euro. Zijn vrouw werkt niet.

Al voorzien van een sponsor- Heeft twee zonen uit eerste huwelijk en zoon uit twedde huwelijk. Leeft van pensioen van 1748 grivna = 57 euro per maand. Hij woont alleen, maar formeel zoon nog ingeschreven. Daarom krijgt hij geen enkele subsidie. kan niet rondkomen van pensioen.

Heeft een joodse moeder; ze overleefde de oorlog, doordat ze als verpleegster aan het front was. Vader in 1948 veroordeeld tot 20 jaar gevangenis, zogenaamd "vijand van het volk" Alexander is niet gezond, hij heeft de indicatie 'invalide van de eerste groep'.

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl