Voor onderstaande Joodse personen zoeken we nog sponsors. Als u een persoon wil sponsoren kunt u dit doorgeven aan ons door een email met uw adresgegevens te sturen naar info@roechama.nl 
Wij sturen u dan een machtigingskaart en informatie over de persoon toe.

Heeft altijd voor haar opa en oma gezorgd, die nu beiden zijn overleden. Is vrijgezel, heeft geen goede gezondheid. Werkt daarom maar voor 33 procent, op kinderdagverblijf. Leeft van ongeveer 48 euro per maand.

Ouders gescheiden. Opgevoed door haar vader, die overlevende is van de holocaust. Ze heeft de incicatie 'invalide van de tweede groep'. Woont met oude, zieke vader en haar volwassen dochter.

Sveta - weduwe, heeft drie volwassen kinderen, maar die kunnen haar niet helpen. Ze werkt voor Chesed Minsk, maar heeft een klein loon. Niet voldoende om van te leven.

Al voorzien van een sponsor - Vrouw van Vladimir is 4 jaar geleden overleden. Hij was door de week altijd weg voor zijn werk, maar blijft nu voor zijn dochtertje (van 9 jaar) thuis. Hij kan geen vast werk vinden, dus ook materieel zwaar.

Valery heeft twee infarcten gehad; hij kan niet werken. Er is veel geld nodig voor medicijnen en vaste lasten.

Michail

Heeft de indicatie 'invalide van de tweede groep'. Heeft geen werk. Zijn vrouw heeft altijd voor haar zieke moeder gezorgd en kan nu ook geen werk meer vinden.

Al voorzien van een sponsor - Hebben drie kinderen, verwachten hun vierde. Wonen in driekamerflat, één kamer voor hun (schoon)ouders, één slaapkamer voor hun vijven, één kamer om te leven en spelen. Grisha heeft geen vast werk, af en toe wat inkomsten. 

Heeft twee zonen uit eerste huwelijk en zoon uit twedde huwelijk. Leeft van pensioen van 1748 grivna = 57 euro per maand. Hij woont alleen, maar formeel zoon nog ingeschreven. Daarom krijgt hij geen enkele subsidie. kan niet rondkomen van pensioen.

Heeft een joodse moeder; ze overleefde de oorlog, doordat ze als verpleegster aan het front was. Vader in 1948 veroordeeld tot 20 jaar gevangenis, zogenaamd "vijand van het volk" Alexander is niet gezond, hij heeft de indicatie 'invalide van de eerste groep'.

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl