Hulp aan Joodse mensen in Oekraïne en Wit-Rusland
Slider

Word sponsor!

Lees hier hoe u sponsor kunt worden van een Joods gezin in Oekraïne of Wit-Rusland.

Stichting Roechama heeft een financieel adoptieplan opgezet om structurele hulp te kunnen bieden aan Joodse mensen in Oekraïne. 

Lees meer

Laatste nieuws

16-07-2019 - Nieuwsbrief juni online
Begin mei maakten we een bijzondere reis met een dubbel doel: het bezoeken van gezinnen en het bezoeken van monumenten die herinneren aan de vernietiging van de Joden in Polen en Oekraïne. Behalve pakketten van sponsors, matrassen, een fiets, kleding, incontinentiemateriaal enz. hadden we ook veel cadeaupakketten bij ons, die door broeders en zusters van de messiaanse gemeente in Oude Tonge waren klaargemaakt. Lees meer >> Roechama nieuwsbrief 2019 juni

18-03-2019 - Roechama avond
Op maandag 22 april houden we speciaal voor onze sponsors en allen die meeleven met het werk van Roechama, een Roechama avond. Tijdens deze avond zal Ira Shostak, Hoofd van Chesed Mukashevo, vertellen over de situatie in Oekraïne. Wees welkom om te horen hoeveel uw steunt betekent voor de mensen in Oekraïne! 

Tijd: 20.00 uur
Adres:
Het Carillon, Raadhuisplein 1, Nieuw-Lekkerland
Entree:
gratis

18-03-2019 - Reisverslag bijzondere februarireis online
Rijk beladen met tassen vol met kleding in de juiste maten voor vijftien gezinnen en met zeker wel twintig pakketten van sponsors voor hun sponsorgezin, gingen we opnieuw naar Oekraïne. Deze keer met vijf personen en twee busjes. Het zou weer een indrukwekkende reis worden. We werden uitgezegend in de samenkomst van de Messiaanse gemeente op zaterdag 16 april. Aize uit Friesland, Klaas uit Lisse en ook Hans en Wim en Ria waren weer van de partij. Een paar uur later vertrokken we richting Oekraïne. Lees meer >> Nieuwsbrief voorjaar 2019


6-2-2019 - Hulp bij aflossing schuld- Prijs de Heer, het geld is binnen!
Regelmatig krijgen we verzoeken om bij te springen bij het aflossen van een schuld. Vaak gaat het dan om afsluiting van gas en elektriciteit te voorkomen of op te heffen. Vandaag kregen we dit verzoek:
“Olga, die cliënt is van Chesed Lvov, is moeder van vijf kinderen. Dertien jaar geleden werd er een tweeling geboren, een jongen en een meisje. Het jongetje stierf na enkele dagen, het meisje –Vera- bleek praktisch doof te zijn. Olga is gescheiden van haar man, die verslaafd was. Ze staat overal alleen voor. Het gezin woont in een klein en oud appartement. Om vijf kindermonden te voeden, een gehoorapparaat te kopen etc., is veel geld nodig. Het gevolg hiervan is dat Olga grote schulden heeft gemaakt. Deurwaarders dreigen nu dat ze uit huis gezet wordt als ze de schuld niet betaalt. De schuld bedraagt 1000 euro.”
Chesed heeft ons gevraagd te helpen, zodat deze moeder met haar kinderen niet uit huis wordt gezet. Wilt u helpen bij het aflossen van deze en andere schulden? Elk willekeurig bedrag is welkom! Vermeld bij uw gift :”Gift aflossing schuld”

04-12-2018 - 3 reisverslagen najaar
In deze nieuwsbrief treft u drie verslagen aan van reizen die gemaakt zijn de afgelopen maanden:>> Nieuwsbrief 2018 najaar

02-08-2018 - Jaarverslag 2017 online
Het financieël jaarverslag 2017 staat online. Bekijk het hier.

02-08-2018 - Reisverslag mei 2018
Elke reis naar Oekraïne is op één of andere manier bijzonder. Dat geldt zeker ook voor de reis die vanaf 28 april tot en met 6 mei gemaakt werd. Dit keer waren er behalve Wim en Ria, ook drie jonge mannen van de partij: Hans den Toom, Rik Woudstra en Tobias Kraaijeveld. De Joodse mensen vinden het altijd bijzonder wanneer jonge mensen belangstelling tonen voor hen en hun situatie. >> Nieuwsbrief 2018 zomer


05-06-2018 - Reisverslagen voorjaar 2018 online!
Het reisverslag van de reizen in het voorjaar staan online. Bekijk ze hier. 

09-03-2018 - 3 geslaagde reizen!
Afgelopen weken werden drie reizen naar Oekraïne gemaakt. Een groep van 11 personen maakte een klus- en bezoekreis. De tweede groep van 7 personen bezocht gezinnen in de provincies Lvov, Tsjernovtsi, Chelnitski, Ternopol en Vinnitsa. Nieuw is dat vanaf heden ook samengewerkt wordt met Chesed in de provincie Tsjernovtsi. Als derde was er een echtpaar, wat ook gezinnen uit het sponsorplan bezocht. Het verslag van deze reizen volgt nog. Maar we willen u alvast even mee laten genieten van het resultaat van de klusreis! Bij een man die enorm beschadigd is doordat hij ooit wreed in elkaar is geslagen, werd de keuken opgeknapt. Niet alleen het resultaat van de keuken is prachtig. De man verklaarde dat dit werk voor hem genezing voor zijn ziel was geweest. Prijs de Heer! 

09-02-2018 - Voor deze personen zoeken we nog een sponsor
Bekijk hier de personen voor wie we nog een sponsor zoeken.

15-12-2017 - Reisverslagen september en november
Het reisverslag van de reizen in september en november staan online onder 'Media > Reisverslagen

27-10-2017 - Dankbrief voor nieuwe dak
In dit document ziet u foto’s van het gerepareerde dak van Valentin, die we u niet willen onthouden.
Lees ook hoe waardevol en onmisbaar uw steun is! Met een hartelijke groet en Gods zegen!

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl